zondag 13 juni 2010

Werkzaamheden

Wij ontstoppen dus afvoeren.
De keukenafvoer en badkamerafvoer wordt voornamelijk met een elektrische veer ontstopt. En de afvoer van het toilet wordt meestal met hogedruk ontstopt.

Maar er zijn zoals altijd uitzonderingen. De keuze voor een elektrische veer of hogedruk hangt vaak af van de diameter van de pijp, maar ook als men weet waardoor de verstopping wordt veroorzaakt (bijv. cement of wortels), kan dat de keuze beïnvloeden.

De situatie is bij iedere verstopping anders en men kan dus vooraf nooit voorspellen hoe lang het duurt om een verstopping op te lossen of met welke apparatuur een verstopping aangepakt gaat worden.

Wij onderzoeken.
Naast het ontstoppen van afvoeren, is een zeer belangrijk deel van onze werkzaamheden het onderzoek naar de oorzaak van een verstopping of onderzoek naar de oorzaak van bv. stankproblemen.
Om dit onderzoek te kunnen doen, hebben we camera's voor verschillende diameters pijp, van Ø 40 mm tot Ø 200 mm.

Naast het onderzoek wat het probleem is, kunnen we ook tot op de centimeter nauwkeuring traceren waar het probleem zich bevind. Dit bespaart veel tijd en onnodig graafwerk. Als wij met een camera een breuk in de riolering zien kunnen wij dmv een navitrack opsporingsapparaat de camerakop bovengronds opsporen. Hierdoor hoeft uw tuin niet onnodig helemaal opengegraven worden. En zit het probleem bij de gemeente, kunnen we dat ook zien.

Ook hebben we een rookmachine voor het opsporen van stankproblemen. Er wordt een soort nevel (ook gebruikt in discotheken) in de riolering geblazen. Als er ergens een lekkage in de riolering zit, komt hier de "rook" uit. Met de rook maken we dus de "stank" zichtbaaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten