donderdag 3 maart 2011

Ontstoppen met korrels!

Wij zeggen het zo vaak tegen de klanten. NOOIT ontstoppingsmiddel in de vorm van korrels gebruiken.

Als de korrels hun werk niet doen en de verstopping niet oplossen. Blijven de korrels voor de prop liggen. Het vocht trekt eruit, de korrels vormen een solide massa, wordt zo hard als cement en dan heb je pas echt een verstopping.

Zo vertelden we deze week nog tegen een klant, die opbiechtte dat ze er korrels ingegooid had, dat ze dat nooit meer moest doen omdat we ooit een verstopping veroorzaakt door deze korrels met een boormachine moesten ontstoppen.

Deze klant had een verstopping in de badkamer. Zowel het bad als de wastafel waren verstopt. Nadat we de verstopping in het bad hadden verholpen, draaiden we de kraan van de wastafel open. Die was nog verstopt. We halen het sifon eronderuit en tot onze verbazing kunnen we de klant laten zien dat we geen fabeltjes vertellen.
Het hele sifon zit vol met "cement" veroorzaakt door de ontstoppingskorrels. Voor de tweede keer kunnen we een verstopping oplossen met een boormachine.



nummer 1. De hard geworden korrels
nummer 2. Het sifon
nummer 3. Het kunststof pijpje in het sifon gevuld met "de ontstoppingskorrels"
nummer 4. Het ontstoppingsmiddel heeft de mooie ronde vorm van de onderkant van het sifon.

5 opmerkingen:

  1. Bedankt voor de tip. Gebruiken nooit korrel ontstopper als we al ontstopper gebruiken. Als wij ontstopper gebruiken we vloeibaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ALs je dan toch ontstopper gebruikt, is vloeibaar de enige optie.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Waarom ze dan nog steeds korrels in de markt hebben om het
    riool te ontstoppen?? Dat vraag ik me dan af.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Great blog!

    Loodgieter Den Haag lost een vrij uitgebreide reeks aan problemen voor u op waardoor de vakman onmisbaar is bij het onderhoud en de reparatie van uw huis. Onze diensten bestaan uit het onderhouden en repareren van sanitair, verstoppingen, riolering, dakbedekking, zinkwerk en verwarming.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen